Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک نویسنده کتاب گفت: ما باید در بعد فرهنگی همانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همانند «امام حسین (ع)» حرکت کنیم، روز عاشورا تنها به معنی این نیست که به عزاداری بپردازیم بلکه می‌توانیم با توسعه فرهنگ حسینی گامی موثر در حوزه فرهنگ برداریم. تاریخ انتشار: 09:00 - 09 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۵۱۰۵۵

نصرت الله محمودزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون ریشه شکل گیری شعار «ما ملت امام حسینیم» گفت: ریشه شکل‌گیری شعار «ما ملت امام حسینیم» را باید در افکار «امام خمینی (ره)» و انقلاب اسلامی ایران جست، ادامه این مسیر در هشت سال دفاع مقدس خود را به خوبی نمایان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشت سال دفاع مقدس معرفت عظیمی را با خود برای ملت ایران به همراه آورد و هنجار‌هایی همانند شعار «ما ملت امام حسینم» را فرا گیر کرد.

***اساس سرمایه‌گذاری انقلاب اسلامی مردم هستند

وی در همین راستا ادامه داد: اساس سرمایه‌گذاری انقلاب اسلامی مردم هستند و از آن جایی که جامعه ما سبقه‌ای بلند در دریافت پیام‌های عاشورا دارد و تاثیر آن را به خوبی در عملیات‌های متعدد جبهه‌های ایران باید بررسی کرد لذا کسانی که در این مکتب پرورش یافتند و در طول هشت سال در همین راستا تربیت شدند، نظریه «ما ملت امام حسینیم» را دریافتند و آن را سرلوحه زندگی خود قرار داده و همان مسیر را ادامه دادند این مهم برگرفته از نهضت «امام خمینی (ره)» است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

محمود زاده پیرامون سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ابراز کرد: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از شخصیت‌هایی بود که توانست در این مکتب به خوبی پرورش یابد وی توانست در مدتی کوتاه جدیدترین روش‌های توسعه و رشد نهضت «امام خمینی (ره)» و مقابله با دشمن را در یابد و آن را به اجرا بگذارد یکی از خصایص ناب این شهید بزرگوار این بود که می‌توانست جهانی فکر کند در عین حال نگاه بومی خود را نیز داشت بدین ترتیب در نگاه بومی وی «ما ملت امام حسینیم» به خوبی دیده می‌شد این شعار دشمن را از هرگونه حرکت باز نگه داشت، این در حالی است که دشمن بهترین تکنولوژی را در دست دارد، اما شعار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی آن قدر تأثیرگذار و تواناست که او را در جای خود ثابت نگه داشت.

نویسنده کتاب «عقیق» پیرامون شباهت رویکرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و «امام حسین (ع)» اشاره و تاکید کرد: حرکت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در مسیر عاشورا و «امام حسین (ع)» بود که او را فردی شاخص و حاکم بر قلب‌ها کرد همانگونه که «سید الشهدا (ع)» با ۷۲ تن امروز بر قلب تمام آزادگان جهان حکومت می‌کنند.

***محرم با شعار «ما ملت امام حسینیم»

وی همراه شدن ماه محرم با بیماری کرونا را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: افزایش و گسترش بیماری کرونا در محرم  ۹۹ هرگز باعث نشده که دوستداران و عاشقان «اباعبدالله (ع)» یاد و خاطره شهدا را زنده نکنند، بر عکس امسال معرفت مردم نسبت به «امام حسین (ع)» و ماه محرم جلای بیشتری پیدا کرده و این مهم را با رشد و گسترش شعار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی «ما ملت امام حسینیم» به خوبی می‌توان در سراسر ایران دید.

***شلمچه در شلمچه می‌ماند اگر سپهبد حاج قاسم سلیمانی نبود

محمودزاده به توصیف و ترسیم ویژگی‌های سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخت و افزود: حاج قاسم سلیمانی زبان و سخنگوی شهدای انقلاب و دفاع مقدس بود. من معتقدم شلمچه در شلمچه می‌ماند اگر سپهبد حاج قاسم سلیمانی نبود، وی زنده کننده وقایع روی داده در هشت سال دفاع مقدس در شلمچه بود و اگر سخنانش نبود شلمچه مدفون می‌شد. سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی همانند حضرت «زینب کبری (س)» توانست بسیاری از ابعاد حقیقی هشت سال دفاع مقدس و مظلومیت شهدای ایران را به خوبی بازگو کند.

*** سپهبد حاج قاسم سلیمانی جنگ نرم را شناخت

وی نقش حرکت سپهبد حاج قاسم سلیمانی در منطقه را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نظریه جنگ نرم را به خوبی می‌دانست در عین حال با برنامه‌‌هایی که برای پیشبرد این جنگ نیاز بود به خوبی آشنایی داشت لذا در بسیاری از جبهه‌ها پیروز و موفق بود. 

نویسنده کتاب «حماسه هویزه» به توصیف سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از بعد فرهنگی پرداخت و بیان کرد: سپهبد حاج قاسم سلیمانی یک جریان اجتماعی است این مهم را استقبال مردم از پیکر این شهید بزرگوار به خوبی نشان می‌دهد لذا باید در جهت عملی کردن اهداف سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گام برداریم و راه و مسیر او را متعالی کنیم.

***پویشی در مسیر اهداف سپهبد حاج قاسم سلیمانی

وی در همین راستا ادامه داد: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ما را سر خط مسیری جدید قرارداد حال ما با ابتکار باید پیچیدگی‌های پیش رو را برداریم و با پویشی پویا در مسیر رشد و توسعه دین اسلام و اهداف متعالی که «امام حسین (ع)» نیز بر آن تاکید داشتند حرکت کنیم، باید نام سپهبد حاج قاسم سلیمانی را روانه آینده کنیم تا آیندگان نیز بدانند که مکتب «امام حسین (ع)» تا چه حد می‌تواند به رشد و تعالی انسان‌ها کمک کرده البته افرادی همانند حاج قاسم کم نیستند که در این مسیر گام برداشتند.

محمود زاده به ابعاد زندگی سپهبد حاج قاسم سلیمانی اشاره و تصریح کرد: زندگی سپهبد حاج قاسم سلیمانی زندگی جنگ‌طلبی نبود او از «امام حسین (ع)» سرمشق گرفته بود پس هرگز در مسیر جنگ طلبی گام بر نداشت این اشتباه بزرگی است که سپهبد حاج قاسم سلیمانی را تنها یک قهرمان و رزمنده در عرصه جنگ معرفی می‌کنند ما باید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را از ابعاد دیگر خصوصا ابعاد فرهنگی نیز معرفی کنیم حضور پررنگ وی در بین مردم اقبال و علاقه جامعه به این شهید بزرگوار را چند برابر کرده بود، همانگونه که حتی در فیلم‌ها هم دیده می‌شود سردار دل‌ها کمتر با لباس نظامی حضور پیدا می‌کرد و دیده میشد.

***وظیفه مردم در قبال سپهبد حاج قاسم سلیمانی

نویسنده کتاب «مسیح کردستان» پیرامون وظیفه مردم در قبال سپهبد حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: اگر سپهبد حاج قاسم سلیمانی را الگو قرار می‌دهیم باید پویش ملی «ما ملت امام حسینیم» را بیش از هرچیز دیگری گسترش و توسعه دهیم.

وی علت علاقه مردم به سپهبد حاج قاسم سلیمانی را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی هیچگاه فقط به دیدار خانواده شهدای فرمانده نمیرفت بلکه به بازدیده تمام خانواده‌های شهدا می‌رفت که این بسیار از نگاه مردم ارزنده بود که متاسفانه به آن چندان پرداخته نشده است. سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فردی چند بعدی بود تنها زمانی دست به اسلحه می‌برد که هیچ راه دیگری برای مقابله با دشمن وجود نداشته باشد او تلاش داشت تا مشکلات را به بهترین شکل مدیریت و حل و فصل کند ما به این بعد حرکت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی کمتر پرداختیم و عموما این ابعاد از نظر‌ها دور مانده است. جامعه امروز ما به برنامه‌ها و رویکرد‌های سپهبد حاج قاسم سلیمانی نیاز دارد، زیرا جامعه اقتصادی مجموعه‌ای از فرآیند تولید، فعالیت پویا، حس نیاز و اهمیت داشتن را نیز دارد چنانچه این موارد در نظر گرفته شود قطعاً بسیاری از مشکلات ما نیز حل خواهد شد.

***پویشی ملی و منطقه‌ای

وی پیرامون شناخت مردم منطقه از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ابراز کرد: مردم منطقه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را از بُعد مردمی بودن می‌شناختند و این نکته‌‌ای ارزشمند و قابل توجه است لذا ما باید این پویش را ملی کنیم و تمام مردم منطقه را با آن همراه کنیم من به عنوان یک نویسنده که در حوزه دفاع مقدس فعالیت می‌کنم دستاورد‌های افرادی همچون سپهبد حاج قاسم سلیمانی را در بعد فرهنگی بسیار کاربردی‌تر و تاثیر گذار‌تر می‌بینم و هنگامی که شعار «ما ملت امام حسینیم» را سر می‌دهد به خوبی می‌توان دریافت که این فرد «امام حسین (ع)» را در همه ابعاد به خوبی درک کرده بود و او یک شخصیت ارزنده و یک ژنرال بزرگ بود.

محمودزاده اهمیت توسعه فعالیت‌های فرهنگی در ماه محرم را نیز مهم دانست و خاطرنشان کرد: ما باید در بعد فرهنگی همانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همانند «امام حسین (ع)» حرکت کنیم روز عاشورا تنها به معنی این نیست که به عزاداری بپردازیم بلکه می‌توانیم با توسعه فرهنگ حسینی گامی موثر در حوزه فرهنگ برداریم، من چند سال پیش کتابی با عنوان «تکه آینه» پیرامون عملیات شلمچه را تهیه کردم و تلاش داشتم تا آن را در ماه محرم در اختیار دوستداران و عزاداران «امام حسین (ع)» قرار دهم لذا به چاپخانه رفتم و از آنان درخواست کردم که این کتاب را به چاپ برسانند تا بتوانم آن را به دوستداران «اهل بیت (ع)» هدیه دهم آنان نیز به نیت «امام حسین (ع)» دست به کار شدند تا فرهنگ حسینی را توسعه دهند و این کار یک کار بسیار موفق و در عین حال دلچسب برای همه ما شد، پس باید در نظر داشت که حتی حرکت در راه «امام حسین (ع)» می‌تواند از طریق فرهنگی به اجرا در آید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات سپهبد شهید قاسم سلیمانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سپهبد حاج قاسم سلیمانی ما ملت امام حسینیم حاج قاسم سلیمانی هشت سال دفاع مقدس نویسنده کتاب فرهنگ حسینی بعد فرهنگی ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام احمد مروی در مراسم گرامیداشت یاد شهید مطهری و نکوداشت اساتید برگزیده حوزه علمیه خراسان که در حرم مطهر امام رضا (ع) انجام شد؛ ضمن تبریک ایام گرامیداشت مقام معلم؛ مهمترین خصوصیت شخصیت شهید مطهری را «اخلاص» معرفی و اظهار کرد: «اخلاص» منشأ تمام فضیلت‌های اخلاقی و رفتاری شهید مطهری است؛ این شهید بزرگوار اگرچه در قله فقه و فلسفه قرار داشت، اما در مقام تبلیغ دین هیچ شأنی برای خود قائل نبود و بزرگترین شأن خود را مبلغ دین می‌دانست.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: آنجا که مارکسیسم به مرزهای فکری و عقیدتی نسل جوان هجمه می‌کند، استاد مطهری شرحی مبسوط بر کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» مرحوم علامه طباطبایی می‌نویسد و آنجا که می‌بیند توده مردم به آموزه‌های اخلاقی و تربیتی نیاز دارند کتاب «داستان راستان» می‌نویسد و آنجا که در یک مجله غیر خوشنام مثل «زن روز» به حقوق زن در اسلام اهانت می‌شود؛ در همان مجله پاسخ می‌دهد.

وی با اشاره به سخت کوشی و اهتمام جدی شهید مطهری در فراگیری علم؛ این معلم شهید را از مصادیق روایت «الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَیْهِ اللَّوَابِسُ؛ شبهات به کسی که زمانه خود را بشناسد هجوم نمی‌آورد.» دانست و عنوان کرد: شهید مطهری یک عالم آگاه به زمانه و حتی جلوتر از زمانه بود؛ به طوری که امروز نیز کتاب‌ها و افکار ایشان کهنه نشده و کاملاً به روز است.

مروی افزود: شهید مطهری در مبانی دینی متصلب بود و با هیچکس در دفاع از دین رودربایسی نداشت و از افرادی بود که از همان ابتدا با سازمان مجاهدین خلق مخالف بود و آن‌ها را منحرف می‌دانست.

تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: شهید مطهری تمام وجود خود را وقف تبلیغ دین کرده بود و به هیچ عنوان در این راه خود را نمی‌دید، لذا خداوند نیز نام او را اینگونه بلند کرد و این رمز ماندگاری شهید مطهری است؛ استاد مطهری علی‏رغم آن جایگاه علمی رفیع، هیچگاه از تبلیغ دین غافل نبود، به طوری که در مساجد غیر مطرح تهران نیز منبر می‌رفت.

وی خاطرنشان کرد: ‏این جمله امام خمینی (ره) که فرمودند: «تمام آثار شهید مطهری را بلا استثنا تأیید‏‎ ‎‏می‌کنم» بسیار جمله عظیم و بزرگی است، امام (ره) تنها در خصوص استاد مطهری این فرمایش را دارند و با توجه به احتیاط‌هایی که امام (ره) در خصوص افراد داشتند، این جمله نشان دهنده اطمینان حضرت امام به این شهید بزرگوار است.

مروی شهید مطهری را یک الگو برای طلاب دانست و گفت: خصوصیات و فضیلت‌های شهید مطهری باید در حوزه‌های علمیه و میان طلاب رشد پیدا کند و تقویت شود؛ شهید مطهری حقیقتاً خادم دین بود.

تولیت آستان قدس رضوی به پیشینه درخشان حوزه علمیه خراسان اشاره و ابراز کرد: حوزه علمیه خراسان در طول تاریخ از مراکز علمی شاخص و برجسته جهان تشیع بوده، به طوری که پس از حوزه علمیه نجف دارای بیشتر سابقه و قدمت است.

وی ادامه داد: حوزه علمیه خراسان در طول تاریخ از کثرت علمای بزرگ و مدرسین برجسته برخوردار بوده و علما و طلاب از نقاط مختلف برای کسب علم و فضیلت به این حوزه می‌آمدند، چنانکه حتی عالم بزرگی همچون «علامه بحرالعلوم» برای فراگیری فقه به این حوزه آمده است؛ طلاب باید پیشینه درخشان و با عظمت حوزه خراسان را بدانند.

مروی با تأکید بر اینکه حوزه خراسان باید جایگاه حقیقی خود را به دست آورد؛ گفت: حوزه خراسان باید به جایگاهی برسد که طلاب حوزه قم و نجف بگویند برای کسب علم چند سالی نیز به حوزه مشهد برویم، این جایگاهی است که از حوزه مشهد در جوار مرقد شریف عالم آل محمد (ص) انتظار می‌رود و با توجه به اساتید توانمند و طلاب با استعدادی زمینه تحقق این مهم فراهم است.

تولیت آستان قدس رضوی در پایان نسبت به ارتباط صمیمی اساتید با طلاب تأکید و عنوان کرد: ارتباط اساتید حوزه با طلاب نباید یک ارتباط اداری باشد، وجود ارتباط صمیمی میان اساتید و طلاب در پرورش شاگردان و حفظ پیوند طلاب با نظام حوزه و طلبگی بسیار مؤثر است و این سیره بزرگان حوزه بوده است.

گفتنی است؛ در ابتدای این دیدار و پیش از سخنان حجت الاسلام مروی تعدادی از اساتید حوزه علمیه خراسان به ایراد سخن و بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون راهکارهای ارتقای هرچه بیشتر سطح علمی، اجتماعی و سیاسی طلاب جوان پرداختند.

کد خبر 6097696

دیگر خبرها

  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با ذوب‌آهن
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • اعزام کاروان دختران حاج قاسم از اصفهان به کرمان
  • اعزام کاروان دختران حاج قاسم از اصفهان به کرمان+ فیلم
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی